donderdag 19 december 2013

Update donderdag 19-12-2013, 08.55
Wanneer is een verzekering nog een verzekering en wanneer niet? Daar worstelen meer mensen mee. Menno Zandbergen legde in een Ikje in NRC mooi vast hoe absurd het stelsel is en hoe medewerkers van zorgverzekeraars dat zonder blikken of blozen bevestigen (pas op, spoiler): 'Ik zei: „Dus u weigert een verzekering omdat mensen er gebruik van willen maken?” Tot haar spijt was de vriendelijke medewerkster dat met me eens.' Lees het hele Ikje

Update donderdag 19-12-2013, 14.05
Het aantal bezoekers loopt dramatisch terug. Vandaag nog 'maar' 1.000 bezoekers en een beetje, gisteren nog 5.000. In totaal nu iets meer dan 86.000. Ik denk niet dat we de 100.000 nog gaan halen. Ben zelf ook wel even blij met de rust, had vandaag namelijk weer een tentamen. En mijn moeder en mijn aangenomen plaatsvervangende bio-dynamische namaakvader Frank sstt moeten af en toe ook werken en slapen. De media-aandacht is inmiddels 0 en dat is ook wel logisch. De Gooi en Eemlander zou nog met een soort reconstructie komen of zoiets, maar dat moet ik ook nog maar zien. Misschien dat ze me een mooi kerstverhaal vinden ofzo, haha.

We hebben veel meer aandacht gekregen voor het probleem dan ik ooit had gedacht. Ik ben blij dat ik op een gegeven moment het probleem wat breder heb kunnen trekken. Het was helemaal niet mijn bedoeling om bepaalde verzekeraars te bashen. Ik wilde vooral aandacht voor het feit dat het systeem verkeerd in elkaar zit. Het was helemaal mooi geweest als we nog een stapje verder hadden kunnen zetten en alle vormen van uitsluiting hadden kunnen aankaarten. Ik ben er namelijk erg van geschrokken dat ik straks misschien ook geen hypotheek of levensverzekering kan afsluiten omdat ik toevallig kanker heb gehad. 

De verdedigingslinie van de minister is duidelijk. 1. Het basispakket wordt helemaal niet uitgekleed. 2. Daniël moet niet zeuren want hij kan bij zes verzekeraars terecht. 3. En ik kan er als minister toch niets aan doen want aanvullende verzekeringen zijn particuliere verzekeringen. Ik vind het schokkend om te zien dat een minister hier in Nederland zo overduidelijk kan liegen en de waarheid kan verdraaien en daar ongestraft mee wegkomt. De oorverdovende stilte van de PvdA, die coalitiepartner die zich graag zo sociaal voordoet, is ronduit genant.

We gaan door hoor. We gaan kijken of de NFK en de NPCF kunnen helpen bij het verzamelen van zoveel mogelijk misstanden. Mijn moeder is daar inmiddels al mee bezig. Misstanden melden kan ook bij mij [u]: uitsluiting@xs4all.nl  Wij sturen het dan wel door naar die organisaties. Ik zou het ook erg fijn vinden als juist ook jongeren zich zouden melden. Frank (hij is tekstschrijver en communicatie-adviseur) gaat misschien nog een whitepaper (dat is heel erg 2014) maken over onze campagne. Want hebben natuurlijk wel veel aandacht gekregen.

De buzz heeft precies 53 uur geduurd, hebben we uitgekerend. Van zondag 11.30 uur toen Thunderclap los ging, tot dinsdag 16.30 uur toen ik nog even mocht meepraten in het programma De Peiling van RTV-NH. Dik twee dagen dus, maar het lijken wel twee weken, zoveel is er gebeurd, en zo intensief zijn we ermee bezig geweest met zijn drieën. Te gek dat dat tegenwoordig kan met drie mensen met ieder een laptop aan de keukentafel. Jammer dat het nog niets heeft veranderd, maar dat was misschien ook wel wat veel gevraagd.

De kwestie staat in ieder geval wel op de kaart. En ik beloof jullie allemaal dat we ons best zullen blijven doen er aandacht voor te blijven krijgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten