vrijdag 3 januari 2014

Update vrijdag 03-01-2014, 16.05
Niet schrikken. Frank heeft het blog nu echt vormgegeven als een blog, met dus het laatste bericht als eerste. Waren we niet aan toe gekomen om uit te zoeken hoe dat moet. Bleek een uurtje werk, en dan nog vooral omdat het inmiddels zoveel tekst is, haha: vanaf de update hieronder totaal 18.866 woorden! Het is misschien even wennen voor de trouwe fans, nu andersom lezen. En onderaan kun je klikken op 'oudere berichten' om, heel logisch eigenlijk, de oudere berichten te lezen. In het oudste bericht (van 11 december) staat het hele blog nog zoals het was.

Update vrijdag 03-01-2014, 15.00
Zag ik nu pas: een artikel in De Telegraaf van gisteren. ‘Zorgoverstappers betalen onterecht premie aan oude verzekeraar.’ Volgens de krant moeten ‘honderdduizenden’ overstappers in januari dubbele premie betalen. Zowel de oude als de nieuwe verzekeraar innen in januari allebei premie. ‘De onterecht betaalde premie krijgen overstappers teruggestort, maar dat kan wel even duren.’ Christine Rompa van zorgverzekeraar Achmea vindt dat allemaal heel normaal. ‘Als consument had je dit zelf kunnen voorkomen door al in november of begin december over te stappen.’ Nou, ik ben op heel wat sites geweest van zorgverzekeraars en ik heb nergens een waarschuwing gezien dat dit zou (kunnen) gebeuren, mevrouw Rompa. Ook nergens de aansporing gezien dat het aan te raden is om toch vooral in november al over te stappen. Het is ook nog eens zo dat al die reclamecampagnes pas in december echt los komen. Dus als u dat nou allemaal even verandert, mevrouw Rompa, dan kunt u in het vervolg met dat argument komen. Lekker is dat. Vast veel mensen stappen over omdat ze om goedkoper uit te zijn. Zijn ze in januari juist het dubbele kwijt! Je zult maar van een bijstandsuitkering moeten leven. 
Lees het artikel

Update vrijdag 03-01-2014, 15.15
Overstappen van zorgverzekeraar loont de moeite niet, schrijft het Financieele Dagblad vandaag. ‘Wekenlang is Nederland bestookt met reclamespotjes van zorgverzekeraars en aangemoedigd om van zorgverzekering te wisselen. Vergelijkingssites voorspelden als ieder jaar een recordaantal overstappers, in de hoop dat verzekerden die overstap via hĂșn site zouden maken. Meer nog dan in eerdere jaren lijkt het enorme marketingoffensief grotendeels aan dovemansoren gericht geweest.’ En dat is volgens de krant ook wel logisch: ‘In de praktijk zijn de verschillen tussen de verzekeraars zo klein dat overstappen de moeite veelal niet loont.’ De journalisten schrijven trouwens ook de autoriteiten altijd zeiden dat het groeiend aantal overstappers het bewijs was dat de vrije markt in de zorg goed functioneerde. Maar dat er nu minder overstappers zijn betekent niet dat de zorgmarkt niet werkt. O? Dat is toch wel een beetje raar. Lees het hele artikel (het kan zijn dat je je moet registeren)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten