maandag 16 december 2013

Update maandag 16-12-2013, 10.10
Persbericht vanochtend verstuurd aan grote landelijke media.

Open brief minister Schippers al 40.000 keer gedeeld
Daniël heeft kanker gehad en komt er nu achter dat hij zich niet zomaar meer overal goed kan verzekeren voor zorg. ONVZ noemt hem zelfs ‘een brandend huis’. Hij schreef een (open) brief aan minister Schippers die meteen werd gepubliceerd in NRC. Omdat de minister ook daarop niet reageerde is hij de brief op brede schaal gaan verspreiden. De media-aandacht en de steun die hij krijgt is ongekend: zo is de brief inmiddels al meer dan 40.000 keer gedeeld.
Daniël heeft zijn brief gepubliceerd op blogspot. Samen met zijn vader en moeder heeft hij via internet al hun contacten gemobiliseerd. Op zondag om 11.30 uur hebben al 465 mensen via de site Thunderclap in één keer de oproep van Daniël verspreid onder 183.305 contacten. Zeker tien uur lang is het blijven zoemen op internet. De brief heeft zondag meer dan 31.195 pageviews gehad. In de eerste 12 uur na het live gaan heeft elke 1,38 seconde iemand de brief aangeklikt. 

Zondag zijn RTV Noord Holland en de Amsterdamse zender AT5 al langs geweest voor een tv-interview. Vanmorgen was Daniël met een interview te zien bij Vandaag de dag van WNL op Nederland 1. Om 08.10 uur was hij live in de uitzending bij Giel Beelen. Hij staat op de lijst als onderwerp voor de uitzending van vanavond bij Pauw en Witteman. Tweede Kamerlid Renske Leyten (SP) heeft inmiddels mondelinge vragen aangemeld voor het vragenuurtje, dinsdag.

Voor de (eerste) uitzending van WNL stond het aantal pageviews voor vandaag alweer op iets meer dan 2.500. Een uur later zijn dat er al meer dan 4.000. In totaal is de brief nu al meer dan 40.000 keer bekeken. Het aantal steunbetuigingen van chronisch zieken en gehandicapten die ook met dit soort uitsluiting worden geconfronteerd is hartverwarmend en schrikbarend tegelijk. Zorgverzekeraars doen dus wél aan risicoselectie. Via de aanvullende verzekering. Niet allemaal (zeggen ze) maar het gebeurt wel en het gebeurt steeds vaker. Dat is het punt dat Daniël wil maken. Ooit zijn we allemaal oud of ziek en dus een slecht risico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten